user_mobilelogo
Oswald Jansen schreef al meer dan 300 annotaties. Hij schrijft columns voor Binnenlands Bestuur en blogs op de website van de Universiteit Maastricht. Ook is hij auteur van talloze publicaties over algemeen bestuursrecht, economisch en financieel bestuursrecht, handhaving, toezicht en bestuurlijke boete.

Een kleine bloemlezing:

Wetenschappelijke publicatiesRaadpleeg voor meer (wetenschappelijke) publicaties de website van de Universiteit Maastricht.

In de media

Oktober 2020
In het Financieel Dagblad legt Oswald uit dat relatief veel bestuurlijke boetes (15% van de zaken die bij de rechtbank terechtkomen) door de rechter worden vernietigd. Wie zijn gelijk wil halen moet dan wel vaak een advocaat inschakelen. Op BNR Nieuwsradio legt hij naar aanleiding van dat artikel uit dat het betrekkelijk vaak voorkomt dat ondernemers de onterechte boete voor lief nemen. Zowel in de uitzending van BNR Nieuwsradio als in die van de NOS Radio 1 geeft hij als advies aan ondernemers: in vredesnaam, dien die zienswijze in en hou vol!

jQuery(document).ready( function() { // Eerst verplaatsen we de menuitems van de languageswitcher naar het hoofmenu jQuery('#hornav ul#moomenu').append(jQuery('.mod-languages ul.lang-inline li')); // Daarna halen we de rest van de languageswitcher module weg jQuery('.mod-languages').closest('.module').remove() // Nu nog even wat code voor de dynamische module jQuery('.spacer2').append(jQuery('.dynamic-module')); }); //jQuery(window).scroll(function(){ // jQuery('.slideInRight').addClass('animated'); //});